Sportistan
Sportistan.com'u otomatik takip etmek için Akıllı Telefonunuza RSS beslemesini alın. http://sportistan.com/rssfeed
Sporla ilgili her konuyu FORUM'da tartışabilir, paylaşımda bulunabilirsiniz. http://forum.sportistan.com

Bisiklete Binmeden Önce Nasıl Beslenmeliyiz?

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Bisiklete Binmeden Önce Nasıl Beslenmeliyiz?

Bisiklete binmeden önce beslenme konusunda dikkat etmemiz gereken bazı kurallar mevcut. Öncelikle bisiklete tok karnına binmeyin. Keyiflice sahilde dolaşacaksanız bir nebze kabul edilebilir ancak spor amacıyla yapılacak bir sürüş için yemeğinizi 1-2 saat önceden yemiş olmalısınız.

Karnınız tok olduğunda, özellikle de gereğinden fazla yendiğinizde bitkin düşersiniz, çünkü vücut, enerjinizin büyük bir kısmını yenilen gıdaların sindirimine harcar. Dolaşım sisteminizdeki kan, midenize akın eder. Beden spor yapmaya uygun değildir.

Uygun olan, ne aç, ne de tok olunmasıdır. Spordan önce karbonhidrat ağırlıklı beslenmek yeterlidir. (Makarna, haşlanmış patates, bakliyatlar, mısır gevrekleri gibi) Spordan önce yenen karbonhidratlar sporcu için temel enerji kaynağıdır.

Ayrıca antrenman öncesinde 500-750 ml su içmeniz önerilir. Özellikle sıcak günlerde ve yoğun antremanlarda susamadan su içmelisiniz. Su içerken kısa ve belirli sürelerle, aksatmadan için, ancak midenizi de suyla doldurmamaya dikkat edin.

Antrenman öncesinde ve sonrasında sade maden suyu (soda değil), ya da diğer sporcu içeceklerini tüketmeniz vücuttan terle atılan tuz ve diğer mineralleri geri kazanmanızda önemlidir.
Spordan önce kahve içmenizi öneririm. (Türk kahvesi, sade filtre kahve, nescafe vb.) Kahveyle alınan bir miktar kafein, kanı sulandıracağından, daha kolay ısınmanızı, terlemenizi, bir miktar enerji artışını ve daha dinç olmanızı sağlayacaktır.

Yapılan bazı yarışlarda gözlemlemişsinizdir. Sporcular takım araçlarından kola alırlar. Kola, içersindeki yüksek miktardaki şeker (basit karbonhidrat) ve kafein sayesinde ani doping etkisi yaratmaktadır. Şeker sağlıklı olmadığından sık yapılmamasında fayda var.

Bisiklet sporunun milli yiyeceği nedir derseniz, kesinlikle muz diyebilirim. İçerdiği vitamin ve potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot açısından çok zengindir. Kalorisi yüksektir. Özellikle içerdiği potasyum, terleme sebebiyle kapasitesini yitirmeye başlayan kasları canlandırır ve daha kolay hareket etmelerini sağlar.

Antrenmana başlamadan önce muz tüketin ve uzun bir antrenman yapacaksanız, molalarda da tüketin. Hem sizi kısmen tok tutacak, hem de kaslarınızdaki yanmayı (özellikle yokuş antremanlarında) azalttığını hissedeceksiniz. 1 günde 3 tane muzu aşmayın. Bağırsak problemi yapabilir. 1 ya da 2 tanesi idealdir. (Muz forma cebinizde eriyip suyu akarsa lekesi çıkmaz)

    7123 kere okundu

    bisiklet yazıları için tıklayınız

    Bu Kategorideki Diğer Yazılar

    Spor ve Sporcu
    Futbolcu gelişiminde destekleyici çalışmalar

    Futbolcu gelişiminde destekleyici çalışmalar

    Futbol bir takım sporu olmasından dolayı dünyadaki talebin ve rekabetin en yüksek olduğu spor dallarından biridir.Dolayısıyla futbolcu olmak isteyen sporcular gelişimlerinde destekleyici unsurlardan yardım almalıdırlar.

    Çocukların Anatomik Yapılarına Uygun Spor Branşı Seçimi

    Çocukların Anatomik Yapılarına Uygun Spor Branşı Seçimi

    İnsan vücudu, fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik bir yapı bütünlüğü üzerine kurulu, dengeli ve bu üç özelliğin ortak çalışmasıyla meydana gelmiş muazzam bir yapıdır. Bu birbiriyle tam uyumlu ve dengeli çalışan yapı sayesinde sağlıklı bir yaşam sürdürülebilir.

    Aklımda Deli Sorular aklımda deli sorular

    Barcelona, Tam bir Futbolcu Fabrikası (mı?)

    Barcelona, Tam bir Futbolcu Fabrikası (mı?)

    Altyapı denildiğinde Barcelona'nın La Masia'sı hakkında övgü cümleleri kurmak adettendir. Peki Barcelona altyapısı gerçekten harika mı?

    Sporculardan İnciler sporculardan inciler

    Futbol mu daha güzel kızlar mı, diye sorsalar hiç düşünmeden futbol derim, ama biraz düşünürsem eğer kızlar derim

    Mario Balotelli