Futbol oynayan genç oyuncularımızın önde gelen problemlerinden birisi takım arkadaşları ve antrenörlerle iletişim sorunu olarak görünmektedir. Bazen oyuncunun kendisi, bazen de dışarıdan gelen etkiler, ya da mobbing sebebiyle bu sorunlar oluşmaktadır. Bu yazımızda bir futbolcunun takımındaki antrenörler ve takım arkadaşlarıyla nasıl iletişim kurması gerektiği sorusuna cevaplar bulmaya çalışacağız.
İletişim sorununun temelinde (özellikle de birbirini seçerek bir araya gelmemiş topluluklarda) duygusallık yer almaktadır. Sonucu ölçülen ya da görülebilen bir performans alanında duygusallık, kişiler arasındaki ilişkilerin tamir edilemez derecede bozulması ile sonuçlanır.
Ben de takım arkadaşlarım ve antrenörlerimle çok fazla iletişim problemi yaşayan bir futbolcuydum. Arkadaşlarımla, ya da antrenörümle, ya hiç konuşmaz, ya da onları göklere çıkarırdım. Şimdi ise, eğitildikçe, böyle olmaması gerektiğini anlıyorum.
Öncelikle bir takım sporu olan futbolda siz profesyonel futbolcu adayı arkadaşlarımıza takım halinde oynayabilmek için iletişim kurabilmek gerekliliğini ve bunun ne denli önemli olduğunu anlatmaya gerek görmüyorum. Şimdi konuya biraz daha yakından bakalım.
İletişim başlığımızı 2 temel gruba ayıralım
Şimdi bu başlıkları inceleyelim;
Takım arkadaşlarınız sizlerin sahadaki en büyük yardımcılarınızdır ve futbolda herhangi bir anda nasıl bir pozisyonda kalabileceğinizi, ne zaman yedek kalıp, ne zaman oynayabileceğinizi bilemezsiniz. Bu sebepten dolayı
alperyaydan@gmail.com
Zorlanmaya bağlı sakatlıklar sizlerin de bildiği gibi futbolcunun hayatını, kariyerini hatta futbolculuk seviyesini etkileyen ve belirleyen konuların başında gelmektedir. Çünkü zorlanmaya bağlı sakatlıklar darbeye bağlı sakatlıklar gibi ufak lezyonlardan oluşmazlar.
Çeşitli egzersizler, tekrarlayan hareketler ve oturuş pozisyonları sebebiyle vücudumuzun çeşitli bölgelerinde çeşitli kaslarının üzerinde ağrılar gözlenir.
Sunucu pozisyonda heyecanla haykırır; "Nefis bir şut, kaleci son anda kurtardı. Son anda" Peki gerçekten öyle mi?
Muhammed Ali