Bu konuda en doğru ve güvenilir kaynak olan federasyonun atamış olduğu resmi temsilcilerden bilgi alma konusunda tereddüt etmeyin. Benim Tavsiyelerim ise şöyle;
Son günlerde bununla igili çok fazla soru alıyorum. Öncelikle Türkiye MMA Federasyonunun resmi sitesi olan www.mmafederasyonu.org.tr adresini mutlaka takip edin. Ana sayfada bulunan temsilcilikler bölümünden, il temsilcilerinin telefon numaralarına ulaşarak iletişime geçebilirsiniz. Arama konusunda çekincesi olan dostlara tavsiyem, MMA federasyon başkanından sekreterine, il temsilcilerinden antrenörlere kadar herkes size yardımcı olmak için elinden gelen gayreti gösterecektir. Bu konuda en doğru ve güvenilir kaynak olan federasyonun atamış olduğu resmi temsilcilerden bilgi alma konusunda tereddüt etmeyin.
Bunu lütfen çok iyi düşünün. Bildiğiniz üzere mücadele sporları yüksek motivasyon, kondüsyon ve dayanıklılık gibi unsurları içerisinde barındıran branşlardır. Bir de MMA gibi hem ayakta, hem de yerde mücadele içeren bir branşla ilgileniyorsanız bu unsurların önemi daha da artmaktadır.
Benim MMA antrenman planım aşağıdaki gibi;
Programın Toplam Süresi 2 saat 30 dakika
2 buçuk saati bulan bu antrenman bir MMA sporcusuna gerekli olan her şeyi sunmaktadır. Yalnız görüldüğü üzere, pek de kolay değildir.
Tepeleme iş yapmayı asla sevmem. Bir sporcuya bir tekniği öğretirken, hem beynen, hem de bedenen o tekniği devamlı uygulanabilir bir hale getirmeden, bir sonraki adıma asla geçmem. İşin ehli bir çok master da bunu yapıyor. Ayrıca unutmayın tekniklerde en iyi seviyeye ulaşmanın yolu o tekniği ne kadar çok tekrar ettiğinizden geçer, ki tekrarlar da maalesef bir çok insanın sıkılmasına ve şu soruyu sormalarına vesile olur "bu ne ya... Kaç ders oldu hala aynı şeyi yap dur. Bu hoca bu işi bilmiyor."
MMA'i bir satranç oyunu gibi düşünün. Rakibiniz hamle yapar. Hamlesini iyi okuyamazsanız, 2 adım sonra son kaçınılmazdır. Bir boyun kilidi veya kol kilidi sizin şah-mat olmanıza yetecektir. Unutmayın, kilit de sizsiniz kilidi açacak olan anahtar da. Hızlı düşünmek, çabuk karar vermek, doğru atağı yapmak, ya da baskı altında panik anını kontrol edebilmek, bedenimizi beynimiz kontrol edip yönetiyorsa, onun da beden kadar hızlı ve aktif durum da olması gerek. MMA gibi işin içerisinde boks, tekme, güreş, judo, BJJ gibi bir çok sistemin bulunduğu bir sporu yapmak için beyninizin ve bedeninizin koordinasyonunun gerçekten iyi olması gerekli.
Aklınıza takılan soru ve görüşlerinizi mail yoluyla sitemiz ve kişisel mail adresimizden çekinmeden bize ulaştırabilirsiniz.
yalcin-altun@hotmail.com
Aktivite tiplerine göre sınıflandırılmış insan gruplarından ilki olan Sedanter, yani spor yapmayan, durağan yaşayan insanlar için beslenme rejimi nasıl olmalıdır?
Spor doğru nefes alıp vermek çok önemli bir konudur. Hatta sporcu için konsantrasyon ve performans kazanımlarının en önemli etken faktörüdür.
Altyapı denildiğinde Barcelona'nın La Masia'sı hakkında övgü cümleleri kurmak adettendir. Peki Barcelona altyapısı gerçekten harika mı?
Mario Balotelli