TFF, Türk futboluna bir vizyon ve bir sistem kazandırmak üzere Gençlik Geliştirme Programını uygulamaya koymuştur.
UEFA -FIFA ve Avrupa fonlarından yararlanılarak, futbol kulüplerinin belli bir sistemde çalışması sağlanacak olup, Gençlik Geliştirme Programında amaç Türk futboluna bir vizyon ve bir sistem kazandırmaktır.
Okullarda 6-11 yaş grubunda futbol eğitim kulüpleri kurularak, özgün Gençlik Gelişim tesisleri Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yaratılacaktır.
TFF teşkilatı tüm illere yayılacak ve böylece yetenekli futbolcular bulunacak; bunun içinde tüm çalıştırıcılara bilgi teknolojileri ve çağdaş ölçüm yöntemleri kullanılarak, izleyici (scout) eğitimi verilecektir. Bu kişiler çocukların futbol eğitimini izleyerek bölgenin en yetenekli çocuklarını
belirlemek amacıyla çalışacaklardır. Seçilen çocuklar daha sonra Futbol Temel Eğitim Merkezlerine alınarak yetenekleri doğrultusunda desteklenecek ve özel çalışma imkânı bulacaklardır.
Bu doğrultuda;
• Her yaş grubunun sadece kendi yaşındakiler ile müsabakalara katılması
• 6-12 yaş grubunda yarışmacı olmayan bir futbol anlayışı,
• 6-12 yaş arasındaki futbol eğitiminin HERKES için FUTBOL Merkezlerinde, ilköğretim okullarında, YİBO'larda (Yatılı İlköğretim Bölge Okulları), Kulüplerde ve futbol okullarında verilmesi,
• Öğrenmenin altın çağı olan 10-11-12 yaş grubunda Futbol Temel Eğitim Merkezlerinin de devreye girmesi,
• 12 yaş öncesi sadece HERKES için FUTBOL lisansının geçerli olması,
• 13 yaş ve sonrasında yarışmacı müsabakalara geçilmesi,
• 13 yaş ve üzerinde akademi ligleri, deplasmanlı bölgesel ligler, ilköğretim okulları futbol ligi, amatör kulüpler ligi çerçevesinde müsabakaların gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.
Türkiye Futbol Federasyonu bu program sayesinde futbolu yaygınlaştırarak sevdirilmesini, yetenekli sporcuların erken tanınmasını ve gelişimlerinin desteklenmesini ve bu bağlamda Türk futbolunda köklü bir gelişim yaratmayı amaçlamaktadır.
TFF-FGM tarafından 6-12 yaş çocuklara futbolu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile Gençlik Geliştirme Programı’nın 20 temel ilkesi ışığında 45 dakikalık drama şeklinde eğitim filmleri çekilmektedir. 20 Eğitim dizisi şeklinde gerçekleşen çalışma başlamış olup; beslenme, sağlık, psikoloji ve fair-play mesaj ve sloganlarıyla 5 bölüm çekilmiştir.
Bugün hiç susadınız mı? Eğer susadıysanız bu vücudunuzun susuz kaldığı için size sinyaller gönderdiği anlamına geliyor.Yani vücudunuz sizi onu sulamaya çağırıyor.
Spor doğru nefes alıp vermek çok önemli bir konudur. Hatta sporcu için konsantrasyon ve performans kazanımlarının en önemli etken faktörüdür.
Altyapı denildiğinde Barcelona'nın La Masia'sı hakkında övgü cümleleri kurmak adettendir. Peki Barcelona altyapısı gerçekten harika mı?
Pavel Nedved