Sportistan
Sportistan.com'u otomatik takip etmek için Akıllı Telefonunuza RSS beslemesini alın. http://sportistan.com/rssfeed
Sporla ilgili her konuyu FORUM'da tartışabilir, paylaşımda bulunabilirsiniz. http://forum.sportistan.com

Spor Alanlarının Uygunsuzluğu

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Spor Alanlarının Uygunsuzluğu

Zamanımızda, herkesin de malumu olduğu üzere en önemli sorunlardan biri, çocuklarımızın oyun alanlarının yok edilmiş olması sorunudur. Oyun veya eğlence alanlarının azlığı, çocuklarımızı kapalı alanlara yöneltmiştir.

Halbuki spordaki ana unsur açık alanda yani doğada olmaktır. ÇOCUKLARIMIZIN temiz hava ihtiyaçlarını giderebilecekleri alanları yok denecek kadar azalmıştır. Koşu ve yürüme alanları bile sentetik, beton veya asfalta dönüştürülmüştür. İnsan sağlığına olumsuz etkileri düşünüldüğünde ve araştırıldığında bu tesislerin faydadan çok zarar verdiği kesindir. Bilinçsiz bir şekilde sokaklara veya boş bulunan alanlara yapılan jimnastik aletleri bu konudaki en iyi örnektir. Bu aletlerde kaç kişinin sakat kaldığını, hatta bazılarının kalp krizi bile geçirdiğini hergün okumaktayız.

GERÇEK SPOR, AÇIK ALANDA YAPILIR. SENTETİK TESİSLER SPORA ASLA FAYDALI OLAMAZLAR. İNSAN VÜCUDU ANA MADDESİ OLAN TOPRAKLA TAM UYUMLUDUR. BUNU BİLEN AVRUPALILAR SENTETİK PLATFORMLARDAN HIZLA VAZGEÇMEYE BAŞLADILAR BİLE.

Kapalı spor salonlarında yapılan spor aktivitelerinde , kondisyon ve performans durumu göz önüne alındığında, açık havanın önemi anlaşılır. ÖRNEĞİN : Basketbol oynayan bir sporcu koşusunu salonda değil açık havada yapmalıdır. Bu koşu düz parkurda (hazır sentetik parkurlar) olamaz, yokuş, iniş, çıkış ve düz yerlerde, toprak veya çimde olmalıdır.

Toprağın verdiği esneklik ve yumuşaklığı hiçbir sentetik veya ekstra yapay platform veremez. Çünkü sentetikler insanın anatomik yapısına uygun değildir.

    3537 kere okundu

    Şinasi Yaydan

    1956 doğumlu,Türkiye Spor Yazarları Kulübü (TSYD) ve Fenerbahçe Spor Kulübü Milli Boksörlerinden, 48-51 Kg'da 2 Türkiye Şampiyonluğu, 1 ikinciliği, 1 üçüncülüğü, 2 İstanbul Şampiyonluğu, 1 Batı Anadolu Bölge Şampiyonluğu, Kara Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetler Şampiyonluğunun yanı sıra kariyerinde 164 adet olimpik boks maçı (18 Mağlubiyet) bulunuyor.

    Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Şubesi tarihindeki önemli boksörlerdendir. Spor alanındaki tecrübelerini sporcu adaylarına aktararak gelişimlerine katkı yapmaktadır.




    sinasiyaydan@gmail.com

    yazarın diğer yazıları için tıklayın

    Bu Kategorideki Diğer Yazılar

    İDOL FUTBOLCULAR

    Muhafazakar Golcü Demba Ba

    Muhafazakar Golcü Demba Ba

    Spor ve Sporcu
    Takım Sporları için Çocuklarda Sağlık Taraması

    Takım Sporları için Çocuklarda Sağlık Taraması

    Takım sporlarına katılım için sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekir. Kulüp veya okul düzeyinde bir çok spor kuruluşu sağlık kontrolünü şart koşmaktadır.

    MMA Karma Dövüş Eğitimi Veren Yerlere Nasıl Ulaşabilirim?

    MMA Karma Dövüş Eğitimi Veren Yerlere Nasıl Ulaşabilirim?

    Bu konuda en doğru ve güvenilir kaynak olan federasyonun atamış olduğu resmi temsilcilerden bilgi alma konusunda tereddüt etmeyin. Benim Tavsiyelerim ise şöyle;

    Aklımda Deli Sorular aklımda deli sorular

    Tekmeye Kafa Uzatan Futbolcu

    Tekmeye Kafa Uzatan Futbolcu

    Kime sorarsanız sorun "tekmeye kafa uzatmak" iyi bir şeydir. Oyuncunun özverisini betimler. Düşünsenize rakip topa vuracak araya kafa sokuyorsunuz. Yaralanmak pahasına... Bundan daha iyi futbolcu olabilir mi?

    Sporculardan İnciler sporculardan inciler

    Futbol mu daha güzel kızlar mı, diye sorsalar hiç düşünmeden futbol derim, ama biraz düşünürsem eğer kızlar derim

    Mario Balotelli